Pui copt, aromat cu oţet de mere

pui jpeg

Secretul acestei reţete este marinada de oţet de mere, miere şi sos de soia. Carnea va avea o aromă deosebită şi va fi, în acelaşi timp, foarte fragedă.

De ce ai nevoie pentru pui

1 pui întreg

Pentru marinadă

1 lingură miere

2 linguri sos de soia

2 linguri ketchup picant

1 lingură oţet de mere

1 lingură sos de peşte

6 căţei de usturoi

piper

Cum se prepară

Pentru marinadă, amesteci toate ingredientele şi adaugi piper, după gust. Ungi puiul întreg cu marinada, apoi îl pui într-o pungă, pe care o închizi la gură şi o ţii la frigider cel puţin 6 ore.

Îl scoţi din pungă, îl aşezi într-o tavă cu hârtie de copt, şi-l acoperi cu o altă hârtie de copt. Dai tava la cuptor o oră, apoi îndepărtezi foaia de deasupra şi ţii puiul până când s-a rumenit, iar carnea s-a pătruns.

Sursa www.angsarap.ne

www.angsarap.ne