Pui copt, aromat cu oţet de mere

Secretul acestei reţete este marinada de oţet de mere, miere şi sos de soia. Carnea va avea o aromă deosebită şi va fi, în acelaşi timp, foarte fragedă.
De ce ai nevoie pentru pui
1 pui întreg
Pentru marinadă
1 lingură miere
2 linguri sos de soia
2 linguri ketchup picant
1 lingură oţet de mere
1 lingură sos de peşte
6 căţei de usturoi
piper
Cum se prepară
Pentru marinadă, amesteci toate ingredientele şi adaugi piper, după gust. Ungi puiul întreg cu marinada, apoi îl pui într-o pungă, pe care o închizi la gură şi o ţii la frigider cel puţin 6 ore.
Îl scoţi din pungă, îl aşezi într-o tavă cu hârtie de copt, şi-l acoperi cu o altă hârtie de copt. Dai tava la cuptor o oră, apoi îndepărtezi foaia de deasupra şi ţii puiul până când s-a rumenit, iar carnea s-a pătruns.
Sursa www.angsarap.ne