Pui cu fasole verde

2 pui fasole verde shutterstock 1624072021 jpg jpeg

Fasolea verde previne apariţia osteoporozei, afecţiune care afectează în specialfemeile. Această legumă previne pierderile de calciu din oase, datorită conţinutului de minerale şi de vitaminele B3, B5 şi B6. De asemenea, datorită conţinutului ridicat de vitamina A, fasolea verde protejează vederea. În 100 de grame se găseşte 15% din necesarul zilnic de vitamina A al unui adult.

Ingrediente:

4 pulpe dezosate

2 cepe

5-6 căței de usturoi

500 g fasole verde

2 ardei grași roşii6 roșii

sare

piper

ulei

Mod de preparare: 

Dai pulpele cu sare și piper și le lași la frigider 30 de minute. Speli legumele și le tai după dorință, mai puțin roșiile, apoi le așezi într- un vas în care ai turnat 1-2 linguri de ulei și le presari cu sare și piper, după gust. Dai tava la cuptor și ții până când legumele se înmoaie ușor. Nu este nevoie de lichid, pentru că ele vor lăsa apă. 

Dai roșiile prin răzătoare. Scoți carnea de la rece și o ții până ajunge la temperatura camerei. O tai după dorință, o usuci și o frigi în ulei încins, apoi o așezi pes- te legume și răstorni roșiile. Guști și, dacă e cazul, mai presari sare și piper. Amesteci de câteva ori și o mai ții la cuptor până când legumele și carnea sunt pătrunse, apoi oprești focul. Serveşti preparatul cald, decorat după imaginaţie.

FOTO Shutterstock