Pui cu gogoşari la cuptor

Un preparat de inspiraţie portugheză, dar care poate fi încercat oricând la masa de dumină, mai ales dacă vă place mâncarea uşor picantă.
De ce ai nevoie pentru pui cu gogoşari la cuptor
1 pui mic
2 linguri pudră de ardei afumată
2 linguriţe oregano
2 linguri zahăr brun
5 căţei de usturoi
1 linguriţă sare
50 ml ulei
75 ml zeamă de lămâie
6 ouă fierte
6 gogoşari mici
Cum se prepară pui cu gogoşari la cuptor
Combini pudra de ardei iute cu oregano, zahăr brun, sare, usturoi pisat, ulei şi zeamă de lămâie. Ungi puiul cu acest amestec, îl aşezi într-o pungă, cu tot cu marinată şi-l dai la frigider cel puţin două ore. Aşezi puiul şi marinata într-un vas, cu capac, şi pui alături ouăle descojite şi gogoşarii. Le ungi cu marinată, aşezi capacul şi dai la cuptor până când se pătrunde carnea, stropind din când în când cu sosul din tavă.
Sursa foto https://cookinginsens.wordpress.com