Pui cu legume coapte

Nimic nu se compară cu gustul puiul preparat la cuptor pe pat de legume. O reţetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
De ce ai nevoie pentru pui cu legume coapte
1 pui întreg
150 g varză de bruxelles
2 morcovi
4 cartofi
½ ceapă roşie
1 căpăţână usturoi
2 lămâi
2 crenguţe rozmarin
100 ml ulei
sare
piper
pătrunjel
Cum se prepară puiul cu legume coapte
Tai puiul bucăţi, pe care le ştergi cu prosoape de bucătărie şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Stropeşti puiul cu o parte din ulei, îl aşezi în tavă şi-l dai la cuptor 10 minute. Cureţi legumele, le tai bucăţi şi le amestci cu restul de ulei şi zeama de la o lămâie. Le asezonezi cu sare şi piper. Apoi le aşezi în tavă, într-un singur strat.
Tai lămâia rămasă în jumătate şi o aşezi în tavă împreună cu căpăţâna de usturoi înjumătăţită. Ţii tava la cuptor aproximativ 30 de minute, apoi aşezi crenguţele de rozmarin şi ţii puiul la cuptor până când se pătrunde puiul.
Serveşti puiul stropit cu sucul de la lămâia coaptă, cu garnitură de legume şi uns cu usturoiul copt.
Sursa http://supermancooks.com