Pui cu unt
Există multe feluri în care poţi prepara un pui. încearcă să-l prepari după această reţetă şi vei fi surprins plăcut.
Ingrediente
500 g piept de pui dezosat 1 ceapă roşie, medie, tocată ½ linguriţă pastă de ghimbir şi usturoi ½ linguriţă curcumă ½ linguriţă boia ½ linguriţă praf de chimion ½ linguriţă coriandru 1 linguriţă amestec Indian de condiment ½ linguriţă sare ½ cană piure din roşii proaspete ½ linguriţă zahăr ½ baton de unt ½ cană smântână
Sosul pentru marinat
½ linguriţă curcumă
2 linguriţe boia
½ linguriţă amestec indian de condimente
¾ linguriţă sare
2 linguri iaurt
3 linguriţe ulei
1 linguriţă suc de lămâie
Mod de preaparare
Ia pieptul de pui şi taie-l pe orizontală, apoi formează bucăţele de 2 centimetri şi pune-le într-un bol.
Într-un bol mic, pune ingredientele pentru sosul de marinat şi amestecă-le. Pune sosul peste pui, având grijă să acoperi toate bucăţelele. Acoperă bolul şi pune-l la frigider peste noapte, pentru ca puiul să absoarbă aromele.
In acelasi timp setează cuptorul pe “carne la grătar”. Pregăteşte o foaie de copt pe un suport de grătar. Arnjează bucăţile de pui marinate pe grătar şi pune-le la cuptor pentru 20-25 de minute. Întoarce-le şi scoate-le într-un bol când sunt gata.
Sosul
Într-o tigaie pune ¼ din batonul de unt. Adaugă ceapa tocată şi soteaz-o până când devine rumenă. Adaugă pasta de ghimbir şi usturoi şi soteaz-o pentru 1 minut sau 2.
Adaugă curcuma, boiaua, chimionul şi ½ linguriţă de amestec de condimente. Sotează pentru 3-4 minute.
Pune piureul de roşii şi zahărul . Lasă pe foc pentru încă 10-12 minute, până când scade.
Adaugă bucăţile de pui în sos, adaugă restul untului şi ½ cană smântână. Acoperă şi mai lasă pe foc pentru 10-12 minute.
Pune într-un bol pentru servire, pune deasupra coriandru şi poţi servi alături de smântână.
Sursa: The Flavor Nook