Pui gratinat cu roşii şi spanac

Apetisant şi uşor de preparat, puiul gratinat cu roşii şi spanac este pur şi simplu un deliciu.
Ingrediente pentru pui gratinat cu roşii şi spanac
4 bucăţi piept de pui
1 linguriţă mix de condimente
1 linguriţă boia
fulgi de ardei iute, după gust
2 linguri unt
5 căţei de usturoi, pisaţi
1 ceapă mică, tocată
5 roşii, tăiate cubuleţe
100 ml supă de pui
600 g spanac
100 g brânză, rasă sau caşcaval
pătrunjel tocat, după gust
sare
piper
Mod de preparare – Pui gratinat cu roşii şi spanac
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Într-un bol mic, combini mixul de condimente, boiaua, fulgii de ardei iute, sare şi piper, după gust. Condimentezi bucăţile de pui cu amestecul. Topeşti 1 lingură de unt într-o tigaie. Rumeneşti carnea 4-5 minute pe fiecare parte. Scoţi pe o farfurie.
Adaugi în tigaie restul de unt. Căleşti usturoiul şi ceapa 1 minut până când se înmoaie. Amesteci cu roşiile încă 1-2 minute. Combini cu supa de pui şi spanacul. Mai ţii pe foc încă 1-2 minute. Întorci puiul în tigaie şi îl presari cu brânza rasă. Dai la cuptor 5-10 minute până ce brânza se topeşte şi formează o crustă. Serveşti cu pătrunjel.