Pui Jamaican cu sos salsa

IMG 2962 jpeg

Vrei să încerci o reţetă exotică, potrivită pentru zilele de vară? Îţi recomandăm acest pui jamaican cu sos salsa.

Pentru 3-4 porţii

Ingrediente

¼ cană ulei ¼ cană suc de lămâie 2 linguri zahăr brun 1 lingură oţet de mere 1 lingură cimbru uscat 1 lingură sos de soia 2 linguriţe ienibahar 4 căţei de usturoi 4 ardei iuţi, fără seminţe, tocaţi mărunt 4 tulpini de praz, tăiate în întregime 1 ceapă, tocată mărunt 1 linguriţă ghimbir, proaspăt răzuit ¼ linguriţă sare ¼ linguriţă piper 4 bucăţi de piept de pui dezosat, fără pieliţă

Mod de preparare

Pune într-un blender uleiul, sucul de lămâie, zahărul, oţetul, cimbrul, sosul de soia, ienibaharul, ardeiul iute, prazul, ceapa, ghimbirul, sarea şi piperul şi lasă-le să se amestece până când compoziţia devine omogenă. Pune puiul într-un bol mare, acoperă-l cu marinata, şi lasă-l la marinat peste noapte în frigider pentru cel puţin 8 ore.

Pentru a găti puiul, încălzeşte un grătar sau o tigaie grill la foc mediu. Pune puiul pe grătar şi lasă-l câte 5-8 minute pe fiecare parte, până când este gătit.

sursa: thetastybiteblog.com