Pui mexican cu legume şi orez

mancare cu orez si pui shutterstock 104402711 jpeg

Preparare: 1 h Dificultate: mică 4 porţii

1 piept mare de pui

100 g orez

1 ceapă potrivită

2 ardei graşi (roşu şi galben)

3 linguri de mazăre (proaspătă sau congelată)

3 linguri ulei de măsline

100 ml vin alb sec

1 praf de curry

100 g măsline umplute cu gogoşari

busuioc uscat

oregano uscat

sare

piper

1. Tai pieptul de pui bucăţi potrivite, le condimentezi cu ierburi aromate, curry, sare şi piper, după gust, apoi le laşi să stea la frigider circa 30 de minute să se aromatizeze.

2. Între timp, înăbuşi ceapa tocată în puţin ulei bine încins, adaugi bucăţile de carne şi le rumeneşti pe toate părţile, apoi le scoţi deoparte. În locul cărnii, alături de ceapă, adaugi ardeii tăiaţi cubuleţe şi-i laşi să se călească împreună, amestecând din când în când să nu se prindă, până se înmoaie puţin.

3. Adaugi din nou bucăţile de carne, orezul opărit separat, mazărea, măslinele tăiate felii, potriveşti gustul de sare, adaugi două ceşti de apă caldă, stropeşti cu ulei şi vin, apoi introduci vasul la cuptor pentru circa 20-30 de minute, până se amestecă aromele şi se definitivează gustul. Îl serveşti cald sau rece.

Foto:Shutterstock