Pui prăjit crocant

1 captura de ecran din 2019 07 19 la 12 47 32 png png

Îţi prezentăm o reţetă delicioasă de pui prăjit crocant, cu care să te răsfeţi în weekend. Pregăteşte bucăţi de pui suculente într-o crustă crocantă şi aromată, alături de o salată coleslaw şi o porţie de cartofi prăjiţi cu brânză rasă. Un adevărat festin culinar.

Ingrediente:

8 bucăţi de pui (pulpe, aripioare, piept) 200 g făină 2 linguriţe usturoi granulat 2 linguriţe pudră de ceapă 2 linguriţe sare 2 linguriţe piper 2 linguriţe boia dulce 1/2 linguriţă boia iute 4 ouă 600 ml apă minerală 2 linguriţe sos de ardei iute 1 linguriţă bicarbonat de sodiu Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Într-un bol mare, amesteci toate condimentele, bicarbonatul de sodiu şi făina. Speli puiul bine şi îl ştergi cu un şervet absorbant. Freci puiul cu puţin ulei şi îl laşi deoparte. Într-un alt castron baţi ouăle cu apa minerală, sare, piper şi sosul iute.

Pui la încins într-o cratiţă înaltă ulei suficient ca să acopere puiul. Lasă-l la încins şi trece câte o bucată de pui prin făina condimentată, ou şi apoi din nou în făină.

Le pui la prăjit şi le laşi la rumenit bine. Le scoţi pe un grătar ca să se scurgă uleiul în exces şi apoi le poţi servi cu un sos de maioneză, ketchup sau sos picant, alături de o porţie de cartofi prăjiţi.