Pui umplut cu năut

Năutul este o planta leguminoasă bogată în proteine, fibre şi carbohidraţi buni. În plus, este foarte gustos, aşa că trebuie să pregăteşti şi tu această reţetă.
Ingrediente
- 1 pui (1,5-2 kg)
- 1 conservă năut
- 1 praz
- 1 lingură ulei
- sare, după gust
- piper boabe, după gust
- 1 linguriţă boia dulce
- 4 căţei usturoi
- 100 ml vin alb sec
- 100 ml suc de roşii
Speli puiul şi îl condimentezi la exterior şi în interior cu sare şi boia dulce.

Imaginea 1/1:
2 shutterstock 1400792960 jpg jpeg

Cureţi prazul şi usturoiul, le toci şi le căleşti 4-5 minute în ulei. Adaugi năutul scurs şi mai ţii pe foc 2-3 minute. Laşi compoziţia la răcorit, umpli puiul apoi îl sigilezi cu scobitori.
Îl pui într-o tavă cu pereţi înalţi, torni sucul de roşii, vinul, adaugi boabe de piper, după gust şi dai la cuptor 1 oră si 20 de minute, la foc mediu.
Dacă eşti vegan, iată o reţetă cu năut perfectă pentru tine

FOTO: Shutterstock