Pulpă de raţă cu mar şi dovleac caramelizate
Mâncarea trebuie să fie gustoasă şi rafinată. Chef Silvian Scornea a creat pentru cititoarele „Click! Poftă bună!“ această reţetă deosebită, pe care vă invităm să o încercaţi în bucătăria de acasă.
Ingrediente
- 1 pulpă raţă (250 g)
- 1 măr
- 50 g dovleac plăcintar
- 1 lingură zahăr
- 20 g unt
- sare, după gust
- piper, după gust
Pentru decor
- coacăze roşii
Speli pulpa de raţă, o usuci cu şervete de hârtie, apoi o condimentezi cu sare şi piper. O dai la cuptor, la 160 °C, o oră pe baie de aburi.
Cureţi mărul de cotor şi de seminţe şi îl tai felii. Cureţi dovleacul de coajă şi îl feliezi, apoi le pui într-o tigaie antiaderentă, împreună
cu untul şi le rumeneşti 2-3 minute. Adaugi zahărul şi laşi la caramelizat încă 2-3 minute. 3Serveşti pulpa de raţă cu garnitura de măr
şi dovleac caramelizate, cu coacăze roşii şi decorată după imaginaţie.
FOTO: Sorin Stana