Pulpe de pui cu cartofi şi spanac la cuptor

pui jpeg

Secretul acestui preparat este sosul de parmezan, care va da un gust deosebit cărnii de pui.

De ce ai nevoie pentru pulpe de pui cu cartofi şi spanac

6 pulpe superioare de pui

500 g cartofi

2 linguri ulei

3 căţei de usturoi

300 ml smântână, pentru gătit

70 g roşii uscate

400 g spanac

100 g parmezan

2 felii bacon

sare

piper

1 lingură boia de ardei

Cum se prepară pulpe de pui cu cartofi şi spanac

Dai drumul la cuptor. Fierbi cartofii 15 minute în apă cu sare, apoi îi scurgi. Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti pulpele de pui condimentate cu sare, piper şi boia,  3-4 minute pe fiecare parte. Scoţi puiul din tigaie, adaugi căţeii de usturoi pisaţi, mai ţii pe foc un minut, apoi torni smântâna.

După 5 minute, adaugi spanacul, roşiile uscate tocate şi amesteci. Dai deoparte, pui parmeznaul şi amesteci până se topeşte şi are consistenţa unui sos.

Pui pulpe de pui într-o tigaie unsă cu ulei, pui cartofii tăiaţi cubuleţe, sosul şi dai tava la cuptor 40-50 de minute.

Rumeneşti baconul câteva minute, apoi îl rupi şi-l pui peste friptură înainte să o serveşti.

Sursa https://innocentdelight.com

https://innocentdelight.com