Pulpe de pui cu legume la cuptor

Când vrei să prepari ceva gustos la cină, nu ai cum să dai greş cu această reţetă de pulpe de pui cu legume la cuptor.
Ingrediente
600 g pulpe superioare şi ciocănele de pui 2 linguri ulei 250 g ciuperci, tăiate în sferturi 1 ceapă mare, tocată fin 2 căţei de usturoi, tocaţi 200 g morcovi feliaţi sare piper 120 ml vin alb sec 2 linguri făină 500 ml lapte 100 g smântână 1 ceapă verde
Preparare
Condimentezi pulpele de pui cu sare şi piper, după gust. Încingi o tigaie, la foc mediu, adaugi o lingură de ulei şi prăjeşti bucăţile de pui pe toate părţile, până se rumenesc. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi preîncălzeşti cuptorul.
Încingi 1 lingură de ulei şi căleşti morcovii până se înmoaie. Pui ciupercile, ceapa, usturoiul, sare şi piper, după gust, şi sotezi legumele câteva minute. Torni vinul şi fierbi la foc mic până se evaporă alcoolul. Torni laptele amestecat cu făina şi cu smântâna şi laşi compoziţia să dea în clocot.
Fierbi la foc mic, amestecând, până când se îngroaşă sosul. Condimentezi cu sare şi piper, dacă e cazul, şi pui legumele şi carnea într-o tavă, pe care o dai la cuptor până se rumenesc. Le serveşti presărate cu ceapă verde tocată.
Foto: Profimedia