Pulpe de pui umplute cu spanac şi caşcaval

pulpe de pui umplute jpeg

Pulpele de pui sunt o variantă care te scoate repede din încurcătură atunci când ai de gătit ceva rapid. Dacă celor dragi le place carnea de pui, e musai să încerci această reţetă.

Ingrediente

4 pulpe de pui 400 g spanac congelat 6 căţei de usturoi 1 ceapă sare piper 150 g caşcaval ras 1 ardei iute, tăiat 10-15 seminţe fistic zdrobite, opţional 1 lămâie, zeamă şi coajă 1-2 linguri ulei

Preparare

Speli şi ştergi pulpele de pui, le scoţi osul din partea superioară şi îndepărtezi o parte din piele şi din carne pe care le toci. Separat, încingi uleiul şi căleşti ceapa tăiată mărunt până când devine sticloasă, apoi adaugi usturoiul mărunţit, amesteci şi pui carnea tocată. Când s-a rumenit răstorni spanacul, potriveşti gustul de sare şi piper, storci lămâie, după gust şi îl laşi până când scade zeama.

Opreşti focul şi ţii la răcit. Umpli fiecare pulpă de pui cu spanacul, le presari cu ardei iute şi le aşezi într-o tavă unsă, o acoperi cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor 20-30 de minute. Îndepărtezi folia, presari caşcavalul şi, dacă vrei, fisticul şi mai ţii tava în cuptor până când se rumenesc frumos pulpele. Din când în când, le stropeşti cu sosul din tavă. Le serveşti presărate cu coajă rasă de lămâie.