Quiche cu măsline verzi și șuncă
Reţeta este ideală pentru o cină caldă şi savuroasă, mai ales că puteţi consuma quiche-ul şi a doua zi, la micul dejun. Se poate consuma şi rece.
Ingrediente
150 g făină
250 g șuncă
120 g brânză sărată
sau cașcaval ras
150 g parmezan ras
50 g smântână sau ricotta
50 g unt
1/2 plic drojdie uscată
50 g măsline verzi, fără sâmburi
5 ouă
1/2 plic drojdie uscată
sare
piper
Mod de preparare
Topești untul, lași puțin la răcit apoi îl amesteci cu smântâna sau cu brânza ricotta până când obții o textură cremoasă. Adaugi ouăle, făina cernută, brânza sau cașcavalul, parmezanul și drojdia și continui să amesteci până se încorporează toate ingredientele. La final, adaugi șunca tocată cubulețe, măslinele tăiate mărunt, sare și piper după gust.
Într-o formă de tartă unsă cu unt și tapetată cu făină, torni uniform compoziția, dai la cuptor și lași până se rumenește la suprafață, aproximativ 45 de minute. Se servește caldă.