Quiche cu măsline verzi și șuncă

quiche cu masline si sunca jpg

Reţeta este ideală pentru o cină caldă şi savuroasă, mai ales că puteţi consuma quiche-ul şi a doua zi, la micul dejun. Se poate consuma şi rece.

Ingrediente

150 g făină

250 g șuncă

120 g brânză sărată

sau cașcaval ras

150 g parmezan ras

50 g smântână sau ricotta

50 g unt

1/2 plic drojdie uscată

50 g măsline verzi, fără sâmburi

5 ouă

1/2 plic drojdie uscată

sare

piper

Mod de preparare

Topești untul, lași puțin la răcit apoi îl amesteci cu smântâna sau cu brânza ricotta până când obții o textură cremoasă. Adaugi ouăle, făina cernută, brânza sau cașcavalul, parmezanul și drojdia și continui să amesteci până se încorporează toate ingredientele. La final, adaugi șunca tocată cubulețe, măslinele tăiate mărunt, sare și piper după gust.

Într-o formă de tartă unsă cu unt și tapetată cu făină, torni uniform compoziția, dai la cuptor și lași până se rumenește la suprafață, aproximativ 45 de minute. Se servește caldă.