Quiche cu mazăre

Puff Pastry Quiche jpeg

Cu toate că o poţi cumpăra tot timpul anului, la cutie sau congelată, e păcat să nu profiţi acum, cât o găseşti proaspătă.

Dificultate mică Preparare 75' Pentru 6 porţii

Ingrediente

250 g boabe de mazăre

250 g aluat de foitaj

1 ceapă roşie

200 ml smântână

3 ouă

sare

piper

Mod de preparare

Pui boabele de mazăre la fiert în apă cu un praf de sare până când se înmoaie uşor.

Întinzi aluatul de foitaj dezgheţat în foaie pe o planşetă presărată cu făină. Îmbraci cu el o formă de tartă, acoperind şi pereţii. Tragi de aluat ca să se formeze patru colţuri şi-l perforezi cu furculiţa din loc în loc.

Presari mazărea peste aluat şi aşezi peste ea ceapa roşie curăţată şi tăiată în opt. Amesteci smântâna cu două ouă, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi torni compoziţia peste mazăre.

Baţi un ou şi ungi cu el marginile aluatului. Introduci tarta în cuptorul preîncălzit la 190° C timp de 10 minute.

Reduci temperatura la 160° C şi mai coci următoarele 20 de minute. O laşi să se răcească în formă, după care o tai bucăţi.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg