Quiche Lorraine
O reţetă clasică din bucătăria franceză, Quiche Lorraine este o tartă practică şi nu foarte scumpă pe care ar trebui să o stăpâneşti şi tu. Unde mai pui că este plină de bacon şi are o savoare inconfundabilă? Iată reţeta:
Ingrediente:
420 g de făină
150 g unt
1 gălbenuş
2 linguri zeamă de lămâie
1 lingură apă rece
Pentru umplutură:
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă
195 g felii de bacon
3 ouă
300 ml smântână lichidă
125 ml lapte
120 g brânză gruyere
Mod de preparare:
Prepară aluatul: cerne făina într-un bol şi pune untul tăiat cubuleţe foarte rece. Frământă puţin, adaugă gălbenuşul, zeama de lămâie şi suficientă apă cât să se cobine ingredientele într-un aluat omogen. Frământă şi acoperă aluatul apoi bagă-l la frigider.
Preîncinge cuptorul la 200 de grade.
Pune aluatul în forma de tartă şi coace-o 10 minute. Las-o la răcit. Încinge ulei într-o tigaie şi găteşte ceapa tocată mărunt şi baconul la fel. Pune baconul şi ceapa peste coaja de tartă coaptă.
Bate ouăle într-un bol, smântâna, brânza şi laptele. Pune amestecul în tartă şi coace pentru 35 de minute. Lasă 5 minute la răcit după ce ai scos tarta din cuptor.
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; min-height: 13.0px}