Ratatouille de legume

Această tocăniţă de legume devine specială datorită ierburilor aromatice. Caldă, nepretenţioasă, plină de vitamine şi de arome e un preparat light, potrivit pentru prânz sau cină.
500 g ciuperci, după preferinţă
500 ml supă de legume
2 roşii
1 ceapă mare
1 ardei gras galben
1 ardei iute
1 dovlecel mic
1 vânătă mică
2 căţei de usturoi
1 linguriţă cimbru uscat
1 crenguţă rozmarin
2 linguri ulei de măsline
½ legătură pătrunjel
sare
piper
Speli, cureţi şi tai toate legumele cubuleţe. Dacă ciupercile sunt mai mici, le tai în jumătăţi. Încingi uleiul într-o cratiţă şi sotezi ceapa împreună cu usturoiul zdrobit 2-3 minute, la foc mic, până devine translucidă.
Transferi restul legumelor, adaugi pătrunjelul tocat, rozmarinul şi cimbrul uscat, torni supa de legume şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă la foc domol 20-25 de minute, amestecând ocazional, până ce legumele s-au înmuiat.
Serveşti mâncarea caldă şi decorezi cu pătrunjel verde.
FOTO Shutterstock