Reţeta clasică de cornuleţe pufoase din aluat cu cartofi

cornulete jpeg

Înafară de pâine, din aluatul cu cartofi se pot prepara şi cornuleţe pufoase. Le poţi servi simple sau, dacă scoţi zahărul din compoziţie, cu o umplutură de şuncă sau de brânză sărată.

De ce ai nevoie pentru cornuleţe

300 ml lapte

100 g zahăr

8 linguri unt

100 g cartofi fierţi pasaţi

1 praf de sare

2 ouă

½ lingură drojdie uscată

700 g făină

2 linguri unt, pentru uns

Cum se prepară cornuleţele

Încălzeşti laptele, apoi îl dai deoparte şi adaugi zahărul, 6 linguri unt topit, cartofii pasaţi şi sarea. Încorporezi drojdia şi ouăle şi omogenizezi.

Cerni făina, adaugi peste ea compoziţia de lapte şi frămânţi până când obţii un aluat uşor moale. Îl laşi la crescut o oră, apoi îl împarţi în patru bucăţi egale.

Întinzi fiecare bucată sub forma unui cerc. Ungi două cercuri cu câte o lingură din untul topit şi aşezi deasupra bucăţile de aluat neunse. Presezi uşor marginile pentru a se lipi. Tai cele două bucăţi de aluat triunghiuri.  Rulezi triunghiurile şi aşezi cornuleţele într-o tavă tapetată, apoi le ungi cu unt şi le ţii la cuptor până când se rumenesc.

Sursa http://rasamalaysia.com

http://rasamalaysia.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg