Reţetă de paella făcută acasă

Fiecare regiune a Spaniei se laudă cu propria-i reţetă de paella. Sunt cam tot atâtea versiuni câţi bucătari pricepuţi sunt în fiecare zonă. Orice ingredient care se potriveşte cu gustul orezului este binevenit în farfurie: carne de pui sau de porc, cârnaţi picanţi, scoici, peşte, calamar, fasole, mazăre, anghinare sau ardei. Să nu uităm de şofran, cel care dă culoarea aurie şi gustul unic orezului. În meniurile restaurantelor tradiţionale spaniole vei găşi întotdeauna trei reţete clasice si adaptări ale acestora în funcţie de regiunea unde te afli.
Ingrediente:
150 g ceapă 100 g ardei gras roşu 20 g usturoi 150 g creveţi 100 g chorizo 250 g orez 100 g mazăre verde 700 ml supă de legume 1 lingura de condimente paella (boia, sare, praf de usturoi, piper de Cayenne, cumin şi şofran) 40 ml de ulei de măsline
Mod de preparare:
Curăţă ceapa, usturoiul şi toacă-le mărunt, pune-le la călit in uleiul de măsline. După ce ceapa s-a înmuiat adaugă orezul şi mai călieşte puţin. Pune mazarea, ardeiul gras cubuleţe şi chorizo-ul tăiat felii. Continuă să căleşti încă 2-3 minute.
Adaugă condimentele, supa de legume fierbinte şi lasă să fiarbă la foc mic până absoarbe aproape tot lichidul.
Pune şi creveţi în tigaie şi mai lasă sa fiarbă câteva minute. Amestecă cu o furculiţa prin orez. După ce s-a absorbit tot lichidul opreşte focul şi lasă sa stea câteva minute la odihnit şi sa se îmbine gusturile.