Reţeta de pui pe grill, în stil portughez

Carnea de pui este pretenţioasă, deoarece dacă o prepari prea mult devine uscată, iar gustul este fad. Încearcă reţeta de pui cu ierburi aromate, preparat în stil portughez.
De ce ai nevoie pentru pui
1 pui
1 lămâie
100 l vin alb
100 ml ulei de măsline
3 căţei de usturoi
1 linguriţă boia de ardei
½ linguriţă piper
2 linguriţe sos picant, opţional
pătrunjel
sare
Află cum se prepară puiul
Combini vinul, uleiul, piperul, căţeii de usturoi pisaţi, sosul picant, boiaua şi pătrunjelul tocat. Speli puiul întreg, apoi îl ştergi şi-l sărezi. Îl stropeşti cu zeama de lămâie, apoi îl pui într-o pungă strânsă la gură şi-l dai la rece o oră.
Dai drumul la cuptor pentru a fi bine încins. Pui puiul pe grill şi-l ungi cu ulei. Îl ţii la cuptor până când se rumeneşte având grijă să-l ungi din 10 în 10 minute cu marinata. Întoarce puiul la jumătatea timpului pentru a se pătrunde uniform. Îl poţi servi cu cartofi noi la cuptor.
Sursa http://glebekitchen.com