Reţetă tradiţională de pârjoale

captura de ecran din 2019 07 22 la 18 00 41 png png

Cui nu îi plac pârjoalele? Crocante şi pline de usturoi, sunt un deliciu indiferent cu ce le-ai mânca. Îţi prezentăm reţeta tradiţională de pârjoale moldoveneşti, delicioase pentru orice aperitiv sau fel principal.

Ingrediente: 

500 g carne tocată de porc sau amestec de porc şi vită 1 cartof crud 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 2 ouă 1/4 de franzelă  100-120 ml de lapte sau apă sare piper, cimbru uscat - după gust faină albă sau pesmet  ulei pentru prăjit

Mod de preparare: 

Pune carnea tocată într-un bol mare. Adauă ouăle bătute, sarea, piperul, usturoiul pisat şi cimbrul. Înmoaie pâinea în lapte apoi stoarce-o, mărunţeşte-o şi adaug-o peste carnea tocată.

În acelaşi bol, adaugă cartoful dat prin răzătoare. Amestecă totul şi lasă compoziţia pentru 30 de minute la frigider.

Scoate bolul din frigider, adaugă ulei în tigaie şi lasă-l la încins, apoi formează biluţe de mărimea pe care o vrei, dă-le prin făină sau pesmet şi pune-le la prăjit.

Scoate-le pe un prosop absorbant şi apoi serveşte-le.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg