Reţeta zilei de joi: Aşchii cu vin (reţete româneşti pe gustul tău)

aschii cu vin minciunele jpeg

Eşti în căutare de retete romanesti? Aceasta de-acum s-ar putea să-ţi fie pe plac. Mai ales că are şi o poveste (aşa cum multe retete romanesti au!).

Cu aluaturile dulci pătrundem în zona gusturilor cizelate. Mâncăm plăcinte, foitaje, cornuleţe şi alte cofeturi, nu doar pentru că organismul are nevoie de zahăr - e clar că ele ne plac! Aşa de mult încât am inventat instituţii de răsfăţ: cofetăria şi patiseria, cu rol esenţial în diplomaţia culinară. N-am să vă îndemn însă să mergeţi la cofetărie în zori de zi.

Mai bine notaţi-vă o reţetă din Câmpeni, capitala moţilor, locul în care în 1782, precedând răscoala lui Horia, Cloşca şi Crişan, s-a petrecut un incident cunoscut sub numele de „spargerea buţilor de la Câmpeni”. Era un prim semn de revoltă. Am amintit acest moment din istoria tumultuoasă a Ardealului pentru că reţeta de azi se pregăteşte cu... vin. Ai trebuinţă de: 200 g făină, 4 gălbenuşuri, o lingură de zahăr pudră, o linguriţă de oţet, 50 ml vin, sare, 200 g untură.

Află pe ANTENA SATELOR toate detaliile acestei delicioase retete romanesti.

Află pe ANTENA SATELOR toate detaliile acestei delicioase retete romanesti.