Reţeta zilei de joi. Escalop domnesc

escalop domnesc jpeg

După tradiţia satului românesc, astăzi încep „Joile domneşti”, timp de nouă săptămâni la rând, cu interdicţii ce trebuie respectate. În Joile domneşti nu se iese cu plugul în câmp, căci e pericol de inundaţii şi furtuni, ce se vor abate asupra culturilor. Tot în aceste zile, femeile dau de pomană colaci şi vin turnat în ulcele noi de lut. Se mai dau de pomană haine şi câte un blid cu mâncare.

Cum joile sunt „domneşti”, şi reţeta noastră de azi e „domnească”, gătindu-se în prima dintre curţile voievodale ale Ţării Româneşti, la Câmpulung Muscel.

Ai trebuinţă de: 500 g carne de viţel (escalop), 250 g ciuperci, 150 g caşcaval, 20 g făină, o legătură de mărar, 5 roşii mari, 70 g de unt, două cepe, sare, piper.

Citeşte reţeta pe pagina ANTENA SATELOR

ANTENA SATELOR



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg