Reţeta zilei de joi. Şalăul meu

Pe 23 aprilie, credincioşii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe, simbolul statorniciei în credinţă. General roman în armata împăratului Diocleţian, pentru că a îndrăznit să se ridice împotriva hotărârilor Consiliului de la Nicomedia (desfasurat in anul 303), ce erau îndreptate împotriva creştinilor, Sfântul Gheorghe a fost otrăvit şi în cele din urmă decapitat. Totuşi, în popor este identificat cu viteazul care a ucis balaurul, salvând-o astfel pe fata de împărat ce urma să-i fie dată lighioanei drept hrană. Anturată de două zile cu dezlegare la peşte, sărbătoarea de astăzi se cinsteşte tot cu o masă de peşte. Vă recomandăm, deci, din cartea lui Constantin Bacalbaşa, ”Dictatura gatsronomică”, reţeta numită: Şalăul meu.
Curăţă şalăul, crestează-l în mai multe locuri, tăvăleşte-l în făină, apoi aşaza-l într-o tavă sau într-o cratiţă şi toarnă peste el zeamă de lămâie, sare piper si pătrunjel tocat.
Citeşte reţeta mai departe pe ANTENA SATELOR