Reţeta zilei de marţi. Borş de găină cu tăiţei de casă ca în Basarabia de Sud

bors gaina jpeg

Cele câteva zile petrecute în Basarabia de Sud, cu densitatea lor de întâmplări, cu oamenii pe care i-am întâlnit şi care m-au captivat cu poveştile lor, vor rămâne pentru totdeauna gravate în memorie. Istorii şi locuri pe care le credeam cunoscute din cărţi şi-au definit imaginea şi au prins viaţă prin oamenii lor. Ştiu de pe acum că mă voi întoarce în sudul Basarabiei, de dragul unor oameni precum moş Arhip din Borisăuca ori Nicolae Moşu din Tatarbunar, pentru moş Nichita, Ion Culcia, Viorel Popescu sau Alexandru Cepoi din Erdec-Burnu, pentru moş Toader şi mătuşa Dochia Ştiucă din Babele sau pentru vrednicul primar al locului, tânărul literat Grigore Cozma. Acum, pofticioasă cum mă ştiţi, mărturisesc şi că m-aş întoarce pentru încă un blid cu borş de găină cu tăiţei de casă, pregătit după reţeta locului.

Ai trebuinţă de :o găină, ceapă, morcov, rădăcină de pătrunjel, o crenguţă de cimbru, borş de casă, tăiţei de casă, leuştean, pătrunjel verde, mărar (facultativ: leurdă sau măcriş).

Citeşte reţeta mai departe pe ANTENA SATELOR

ANTENA SATELOR