Reţeta zilei de marţi. OCHIURI româneşti (SECRETUL bine păstrat de la 1900)

Ouăle nemţeşti se fac - zicea Ecaterina Comşa, pe la începutul anilor 1900 - într-o tigaie de ochiuri (cu adâncitură pentru fiecare ouşor), prăjite-ntr-o lingură de unt fierbinte. Oul se sparege şi se pune-n „scufundătură” cât untul face spume albe şi nu a început a se rumeni. Apoi flacăra se face mică-mititică şi ochiurile se coc în fierbinţeala untului. Ouăle ochi nemţeşti sunt, am zice astăzi, „bombă calorică”.
Prin comparaţie, ochiurile româneşti sunt de-a dreptul dietetice! Nu tu unt sau altă grăsime... cel puţin nu la început, că reţeta, se va vedea, are şi ea capcanele ei. Cum se fac, dară, ochiurile româneşti?
„Fierbem într-o cratiţă apă sărată; când aceasta fierbe spargem şi lăsăm în apă, binişor, câte ouă vrem, dara în aşafel ca ouăle să nu se strice, nici să nu le punem unul peste altul.
Citeşte reţeta mai departe pe ANTENA SATELOR