Reţeta zilei de marţi. Zamă cu ouă „româneşti” (reţete româneşti pe gustul tău)

zama cu oua romanesti jpeg

Dintr-un ghid cu retete romanesti, n-ar trebui să lipsească niciodată bucatele Ardealului - cu tot cu suma lor de influenţe etnice, semn al unei bune comuniuni de spirit... gurmand.

Rămânând în zodia zemurilor româneşti, pe care le numim, după influenţă şi tipic, când ciorbă, când borş, când supă ori chiar zamă-zamă, ne strecurăm şi astăzi în bucătărie, ca să privim peste umărul unei gospodine şi să-nvăţăm a găti de la ea.

În Ardealul aromat cu frunze de tarhon, aflat-am cum se pregăteşte zama cu ouă - mai pe-nţeles: cu ochiuri româneşti şi nu cu zdrenţe ori cu dresală pe bază de ou. Trebuinţă ai de ceapă, morcov, rădăcină de pătrunjel şi-o varză mică. Ba, dacă-ţi place, loc îşi face în oală şi-un păstârnac cu inimă dulce. O lingură de unt şi câteva boabe de piper. O lingură de făină şi, după cum ţi-i gustul, tarhon proaspăt ori la oţet, tăiat mărunt.

Pentru acrit, oţet sau zeamă de lămâie. Şi nelipsite-or fi sarea şi ouăle, că doar despre dânsele e vorba. Zarzavaturile se pun în oală la fiert, mai întâi în apă rece, cu sare şi boabe de piper.

Citeşte mai departe pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.

Citeşte mai departe pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.