Reţeta zilei de miercuri. Drob de vinete cu peşte

drob de vinete cu peste jpeg

Vorbeam deunazi cu prietena mea, Cornelia Moise, banateanca, profesoara de Literatura si mare iubitoare a "culinaritului". Corneliei nu-i displace sa incerce feluri de mancare contradictorii prin denumirea si prin forma lor si, adeseori, prin ingredientele care, altundeva decat in bucatele ei, parca nu se imprietenesc.

E celebra reteta ei de pere de carne de vitel, cu sos de rosii si zahar caramelizat. O minunatie, va asigur! (Iar cei care deja le-au preparat sunt sigura ca imi dau dreptate!) Deunazi, Cornelia mi-a dat un telefon sa-mi aminteasca o alta mancare deosebita din agenda ei de bucatarie. Este vorba despre drobul de vinete cu peste, despre care eu, sincer va spun, nu am mai auzit pana in ziua in care l-am gustat la masa ei.

Pentru prepararea lui ar cam fi nevoie de doua vinete de marime potrivita, patru cepe, un cartof mai maricel, 150 g de file de peste (salau, stiuca sau crap) dezosat, patru oua, 120 g de faina, o lingura cu pesmet, 80 g de unt, o legatura de patrunjel verde, o legatura de marar, sare si piper, dupa gustul fiecaruia.

Află cum se prepară de pe ANTENA SATELOR

Află cum se prepară de pe ANTENA SATELOR