Reţeta zilei de miercuri. Plăcintă cu spanac ca la Muntele Athos

Reţeta ce urmează mi-a fost „dăruită” de unul dintre cei mai cunoscuţi monahi de pe Muntele Athos din zilele noastre. Nu, nu este unul dintre acei schimnici duhovnici, căutaţi de toată lumea pentru vorbele-i înţelepte. Părintele Epiphanios Mylopotamitul este autorul unei cărţi de bucate athonite, publicată deja în trei limbi de circulaţie internaţională. Am avut rarul privilegiu de a-l vedea gătind, în Grecia şi în România, şi de a-i afla reţetele. Cum este şi aceasta de plăcintă cu spanac.
Ai trebuinţă de: 1,500 kg spa¬nac, 10 ouă, 500 g brînză (rasă), 4 linguri de unt, puţin ulei de măsline, 10 foi de plăcintă, puţin mărar, 10 fire de chivas, piper măcinat, sare.
Citeşte mai departe pe pagina ANTENA SATELOR