Reţeta zilei de vineri. Calcan fript „pescăreşte”

calcan prajit jpeg

Poveşti de vilegiatură şi reţete de la malul mării, iată o ofertă irezistibilă pentru acest început de Cireşar, căci cine n-ar vrea să fie, preţ de-o masă de peşte, pe-o terasă unde bate briza marină, să guste din nou sentimentul vacanţelor tihnite, în care toate grijile dispar imediat ce ai păşit pe nisipul fierbinte. Am fi putut să ne îndreptăm spre munte, să nu mai simţim în creştetul capului arşiţa (care abia începe să-şi facă simţită supremaţia), dar am ales să fim rezidenţi vremelnici ai Litoralului, năimind, la un popas de pescari, o zi blândă, cu toate ale peştelui...

Şi dacă tot avem aceste trei ingrediente: mare, soare şi nisip, să-l adăugăm şi pe al patrulea, cel care ne-a adus aici aproape „trăgându-ne de nas”: un peşte prăjit! Sau, mă rog, un calcan fript...

Ai trebuinţă de: un calcan cam de un kilogram, 200 ml lapte, 100 g unt topit, o lămâie, pătrunjel verde.

Se curata calcanul inauntru, se taie coada si inotatoarele de jur-imprejur si se spala bine in mai multe ape.

Citeşte reţeta mai departe pe ANTENA SATELOR

Citeşte reţeta mai departe pe ANTENA SATELOR