Reţete simple de tort de ciocolată. O colecţie de 3 reţete delicioase

tort de amandina delicios jpeg

Tortul de ciocolată, o alegere excelentă pentru o zi onomastică sau o petrecere reuşită. Vă prezentăm 3 reţete simple de tort de ciocolată, o colecţie de reţete delicioase ce nu trebuie să lipsească din casele gospodinelor.

Reţete simple de tort de ciocolată – Ingrediente Tort Amaretto cu ciocolată

Ingrediente pentru blat: - 200 g smântână - 200 g zahăr pudră - 50 g unt - 3 ouă - 175 g făină - 1 lingură praf de copt - 3 linguri cacao - Jumătate linguriţă de sare Ingrediente pentru cremă: - 200 g ciocolată - 200 g frişcă lichidă - 200 g zahăr pudră - 200 g unt - 40 ml Amaretto Ingrediente pentru sirop: - 300 ml apă - 150 g zahăr - 40 ml Amaretto

Reţete simple de tort de ciocolată - Mod de preparare Tort Amaretto cu ciocolată

Untul şi ouăle se lasă la temperatura camerei timp de o oră. Apoi untul se amestecă cu zahărul pudră şi se freacă până se obţine o compoziţie spumoasă.

Apoi se adaugă ouăle pe rând şi se amestecă bine cu mixerul. Se pune peste smântâna şi se amestecă până se omogenizează.

Separat se cerne făina şi se amestecă cu cacao, praful de copt şi sarea, apoi se toarnă peste ingredientele de mai sus în ploaie, amestecând până se încorporează bine.

Se pune compoziţia într-o formă rotundă de tort şi se coace la 180 de grade timp de 40-50 minute şi se lasă la răcit în tavă.

Se prepară siropul acum, punând apa cu zahărul pe foc până se dizolvă zahărul, se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se pune Amaretto şi se ia de pe foc.

Într-o crăticioară se pune frişca lichidă şi peste se adaugă ciocolata neagră, care să aibă peste 50% cacao, bucăţele. Acum, se pune pe foc la bain-marie până se topeşte ciocolata şi se lasă la răcit.

Untul se freacă bine cu zahărul pudră, se amestecă cu ciocolata topită şi cu Amaretto.

Apoi blatul şi siropul se împart în două. Prima parte se însiropează şi se pune pe un platou, apoi se adaugă o treime din cremă. A doua parte se însiropează şi se ornează cu cremă şi pe laterale. După ce acest tort Amaretto a stat la frigider o oră se pun fulgi de migdale.

Reţete simple de tort de ciocolată – Ingrediente Tort de ciocolată şi cafea

- 150 g zahăr

- 100 g unt

- 200 g migdale măcinate

- 100 g ciocolată cu cafea

- 200 g glazură

- 100 g boabe de cafea

- 50 g fulgi de ciocolată

- 10 g unt de cocos

- 4 ouă

- Jumătate plic praf de copt

- 20 ml esenţă de rom

- 1 linguriţă pesmet

- 2 linguri cafea fierbinte

Reţete simple de tort de ciocolată – Mod de preparare Tort de ciocolată şi cafea

Mai întâi se încinge cuptorul la 180 de grade. Apoi se ia o formă de tort de capacitate 1 l, se unge cu ulei şi se presară cu migdale măcinate, cât să acopere fundul. Se separă gălbenuşurile de albuşuri. untul şi zahărul se bat bine până la omogenizare. Apoi se adaugă amestecând gălbenuşurile. Albuşurile se păstrează.

Ciocolata se zdrobeşte şi se topeşte la bain-marie sau la cuptorul cu microunde, apoi se încorporează şi cafeaua.

Apoi ciocolata topită, pesmetul, restul de migdale şi praful de copt peste untul şi ouăle bătute.

Peste se pune spuma obţinută din albuşurile bătute spumă. Apoi se toarnă în formă şi se pune la cuptor pentru 25-30 minute. Se verifică blatul de tort cu o scobitoare, se scoate la răcit şi se însiropează cu cafea fierbinte şi cu esenţă de rom.

Apoi se face o glazură de ciocolată şi fulgi de cocos, se ornează blatul şi se decorează cu fulgi de ciocolată şi boabe de cafea.

Reţete simple de tort de ciocolată – Ingrediente Tort de ciocolată simplu

- 225 g făină

- 350 g zahăr pudră

- 85 g cacao

- O linguriţă jumătate de praf de copt

- O linguriţă jumătate de bicarbonat de sodiu

- 2 ouă

- 250 ml lapte

- 125 ml ulei

- 2 linguriţe esenţă de vanilie

- 250 ml apă fiartă

- 200 g ciocolată

- 200 ml smântână

Reţete simple de tort de ciocolată – Mod de preparare Tort de ciocolată simplu

Se lasă cuptorul la încins la 180 de grade şi se unge forma cu unt topit, apoi se pune hârtie de copt. Dacă aveţi două forme mai mici pentru ambele blaturi e perfect.

Se amestecă toate ingredientele pentru tort, mai puţin apa fiartă, cu un mixer până se omogenizează bine. Se adaugă apa fiartă încet şi se obţine un amestec lichid.

Amestecul se pune în formă/forme şi se lasă 30 de minute sau până când partea de sus este mai tare. Se scot şi se lasă la răcit în formă/forme.

Pentru glazură se topeşte ciocolata la bain-marie şi se amestecă cu smântâna până se obţine o ciocolată ganache foarte cremoasă. Se lasă la frigider 1-2 ore.

Apoi se ia blatul din formă/forme. Dacă aţi ales un blat simplu de tort, se taie în două, prima parte se pune pe un platou, se unge cu crema, apoi se pune încet şi cea de-a doua parte şi se acoperă cu cremă şi pe margini. Se lasă acest tort de ciocolata la rece şi se serveşte cu voie bună!

Prăjitură cu nucă Sumegi

Prăjitură cu nucă Sumegi

Tort de ciocolată cu nucă

Tort de ciocolată cu nucă

Tort cu portocale şi frişcă

Tort cu portocale şi frişcă