Ridichi sotate în unt

O garnitură specială, în plin sezon, sunt ridichiile sotate în unt, cu mirodenii. O poţi consuma ca atare sau lângă felul de mâncare preferat.
Ingrediente
- 1 legătură ridichi
- 1 lingură unt
- 1/2 legătură pătrunjel
- 1/4 legătură coriandru
- 1 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet balsamic
- sare, după gust
- piper, după gust
Mod de preparare

Imaginea 1/1:
2 morcovi jpg jpeg

Cureţi de codiţe şi speli foarte bine ridichiile, pătrunjelul şi coriandrul, apoi tai ridichiile bucăţi mici, respectiv toci mărunt verdeţurile. Încingi untul într-o tigaie, pui bucăţile de ridiche şi presari cu sare şi piper după gust, apoi torni zeama de lămâie sau oţetul balsamic. Le sotezi 3-4 minute până se rumenesc, iar spre sfârşit adaugi şi pătrunjelul, şi coriandrul. Mai laşi 1 minut la foc potrivit, apoi dai deoparte.
FOTO: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Morcovi cu sos de unt şi usturoi.
Morcovi cu sos de unt şi usturoi
