Risotto cremos cu dovleac

1 shutterstock 220076242 jpg jpeg

O mâncare care se prepară rapid şi uşor. Dovleacul va da o savoare deosebită acestui risotto, iar brânza cu mucegai nobil îi îmbogăţeşte gustul.

Ingrediente

250 g orez pentru risotto (arborio)

200 g dovleac

1 ceapă

500 ml supă de legume

2 linguri ulei de măsline

100 ml smântână de gătit (20% grăsime)

2 linguri parmezan ras

2 linguri unt

sare

piper

100 g brânză cu mucegai albastru, opţional

Încingi uleiul de măsline într-o cratiţă, împreună cu o lingură de unt, şi căleşti ceapa tocată fin. Când e translucidă, adaugi orezul şi îl prăje şti la foc mare încă 1-2 mi - nute. Torni supă cât să acopere orezul şi fierbi până se evaporă lichidul.

Adaugi dovleacul tăiat cubuleţe, condi - mentezi cu sare şi piper, după gust, torni un polonic de supă şi amesteci în continua - re până când aceasta este absorbită de orez. Repeţi procedura până ce termini supa, iar orezul este fiert, dar nu foarte moale, el trebuie să rămână al dente.

La final, încorporezi smântâna lichidă, restul de unt şi parmezanul ras. Stingi focul, acoperi cu un capac şi laşi 5 minute, pentru ca orezul să absoarbă toate aromele.

Serveşti risotto-ul fierbinte şi, dacă doreşti, presari deasupra brânză cu mucegai albastru fărâmiţată.

FOTO Shutterstock