Risotto cu ciuperci şi broccoli
Risotto cu ciuperci şi broccoli. O mâncare savuroasă, gustoasă şi săţioasă. Despre rizoto se crede că este o reţetă complicată, dar nu este aşa! Trebuie să ai la îndemână toate ingredientele, să fie de calitate şi, în cel mai scurt timp, preparatul este gata. Îl încerci ca să te convingi?
Ingerdiente pentru risotto cu ciuperci şi broccoli:
240 g orez cu bob mare 300 g ciuperci 200 g brocoli 60 g unt 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei 50 ml vin alb 800 ml supă de pui clară 60 g parmezan răzuit salvie rozmarin proaspăt sare piper 50 g parmezan fâşii
Mod de preparare rizoto cu ciuperci şi brocoli:
Toci ceapa şi usturoiul şi le pui la călit în ulei încins. Adaugi ciupercile spălate şi tăiate. Pui câteva fire de rozmarin, 1-2 frunze de salvie tocate, sare şi piper, după gust. Le laşi pe foc până se evaporă toată zeama.
Speli orezul şi-l pui la călit în 30 g de unt. Adaugi vinul alb, iar după ce s-a evaporat alcoolul, torni supa clară de pui, câte puţin, amestecând continuu. Orezul se găteşte la foc mic, 12-15 minute. După aceea, adaugi restul de unt rece şi parmezanul răzuit. Amesteci bine şi adaugi ciupercile călite.
Pui pe foc o cratiţă cu apă şi sare. Când apa începe să fiarbă, adaugi broccoli. Îl opăreşti 3 minute, apoi îl treci prin apă rece.
Broccoli opărit îl pui peste rizoto. Serveşti mâncarea cu parmezan.