Roșii umplute cu orez și brânză
Piețele sunt pline de roşii aşa că profită şi prepară-le în fel şi chip.
Ingrediente
6 roșii
5-6 linguri orez fiert
120 g telemea de capră
1-2 linguri ulei
1/2 cană apă clocotită
sare
piper
frunze de busuioc, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci într-un bol orezul cu jumătate din cantitatea de brânză rasă.
Speli roșiile, le tai căpăcelele de la codiță, le scobești, iar pulpa lor o mixezi și o torni în bol peste orez, amesteci ingredientele, potrivești gustul de sare și piper, apoi umpli roșiile.
Le așezi una lângă alta într-o tavă în care ai turnat uleiul și apa, pui în ele orez, restul de brânză de capră tăiată cubulețe, acoperi roșiile cu căpăcelele și le dai la cuptorul încins, până când se gratinează ușor.
Le servești decorate cu busuioc proaspăt.