Ruladă cu brânză

Black Roulade jpeg

Rulada cu brânză se prepară extrem de uşor şi este ideală pentru momentele în care vrei să le faci o surpriză celor dragi sau ai invitaţi.

Ingrediente

Pentru blat

4 ouă 125 g zahăr 1 lingură făină 65 g amidon ½ plic praf de copt 3 linguri cacao 4 linguri unt topit

Pentru cremă

300 g brânză de vaci

4 linguri zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

zahăr pudră,

pentru decor

Mod de preparare

Mixezi ouăle cu zahărul până când se deschid la culoare şi îşi dublează volumul. Combini făina cu amidonul, praful de copt şi cacaua. Le încorporezi în compoziţia de ouă şi, după ce s-au omogenizat, adaugi untul topit.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Răstorni blatul pe un prosop umed şi-l rulezi. Mixezi brânza de vaci bine scursă cu zahărul pudră, apoi torni esenţa de vanilie. Derulezi blatul, întinzi crema şi rulezi din nou. Dai rulada la frigider şi, înainte să o serveşti, o presari cu zahăr pudră.