Ruladă cu cremă de cocos

rulada cu crema de cocos jpeg

Poate fi un desert festiv, de sărbătoare aşa cum este Crăciunul. Dar cu siguranţă este o ruladă foarte gustoasă.

Ingrediente (1 ruladă)

Pentru blat 5 ouă 150 ml cafea concentrată 5 linguri zahăr 2 linguri cacao 3 linguri făină 2 linguri nucă măcinată

300 ml lapte dulce

100 g zahăr

100 g margarină

4 linguri fulgi de cocos

50 g amidon alimentar

50 g făină

esenţă de lămâie

300 g ciocolată albă

50 g ciocolată neagră

Cum se prepară

Se amestecă jumătate din cantitatea de lapte cu zahărul, făina cernută împreună cu amidonul şi se toarnă încet în restul laptelui adus la punctul de fierbere. Se lasă să fiarbă împreună, amestecând permanent, până începe să se îngroaşe. Se ia de pe foc, se încorporează margarina, fulgii de cocos şi esenţa de ­lămâie, apoi se ­lasă la răcit.

Între timp, se bat albuşurile spumă tare cu un praf de ­sare, se adaugă zahărul şi se bat până se topeşte. Se adaugă gălbenuşurile treptat, se încorporează uşor ­nuca măcinată şi făina amestecată cu ­cacaua, amestecând de jos în sus. Se toarnă compoziţia într-o ­tavă unsă şi tapetată şi se introduce la cuptor pentru 30 de minute. Se răstoarnă pe un prosop de ­bucătărie umed şi se rulează. Se lasă să se răcească.

Se desface rulada, se însiropează cu cafeaua concentrată, se întinde crema şi se rulează. Se îmbracă rulada cu un strat de ciocolată albă topită şi se ornează cu ciocolată neagră topită (ca în fotografie sau ­după inspiraţia proprie), apoi se lasă la rece ­câteva ore înainte de a fi tăiată ­felii.