Ruladă cu cremă de vanilie

Considerată unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, vanilia este fructul unei orhidee căţărătoare originară din America Centrală. Însă, aroma ei dulce şi gustul delicat nu este folosit foarte des la prepararea unor dulciuri, aşa cum este această ruladă cu cremă de vanilie.
Ruladă cu cremă de vanilie - Ingrediente (1 ruladă)
Pentru blat 4 ouă 100 g zahăr pudră 4 linguri făină 1 fiolă esenţă de vanilie
3 ouă
2 albuşuri
80 g făină
150 g zahăr
500 ml lapte
25 g unt
1 fiolă esenţă de vanilie
4-5 linguri gem de caise
1 banană
1 portocală
2 kiwi
2 felii de ananas
50 ml frişcă
50 g fulgi de cocos
Ruladă cu cremă de vanilie - Mod de preparare
Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi gălbenuşurile frecate separat cu zahărul, adaugi esenţa de vanilie, făina „în ploaie” şi amesteci uşor până
se omogenizează. Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară tapetată cu folie specială de copt şi o coci, în cuptorul preîncălzit, circa 15 minute. Scoţi blatul pe un prosop
umezit cu apă rece şi îl rulezi cu prosop cu tot.
Pentru crema de vanilie, freci gălbenuşurile cu un praf de sare şi cu zahărul. Adaugi 4-5 linguri de lapte, făina şi freci bine să nu se facă cocoloaşe. Adaugi apoi treptat
restul de lapte fierbinte şi untul, amestecând repede. Dai compoziţia în câteva clocote şi o iei de pe foc. Când se răcoreşte, adaugi esenţa de vanilie şi încorporezi delicat albuşurile bătute spumă tare.
Desfaci uşor blatul, îl ungi cu un strat subţire de gem de caise, adaugi crema de vanilie rece, presari fructele tăiate cubuleţe sau felii subţiri, apoi rulezi blatul cu umplutura în interior. Ungi deasupra cu frişcă, presari fulgi de cocos şi laşi rulada la rece câteva ore înainte de a o servi.