Ruladă cu fructe

Un blat pufos însoţit de o cremă dulce şi fină, fructe acrişoare, mmm... un desert căruia nu poţi să-i rezişti. Iată reţeta celei mai delicioase rulade cu gem de caise, kiwi şi ananas.
Ingrediente:
Pentru blat: 4 ouă, 100 g zahăr pudră, 4 linguri făină, 1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru crema de vanilie: 3 ouă, 2 albuşuri, 80 g făină, 150 g zahăr, 500 ml lapte, 25 g unt, 1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru umplutură: 4-5 linguri gem de caise, 1 banană, 1 portocală, 2 kiwi, 2 felii de ananas
Pentru decor: 50 ml frişcă, 50 g fulgi de cocos
Număr porţii: 8
Timp de preparare: 80 min
Dificultate: mică
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi gălbenuşurile frecate separat cu zahărul, adaugi esenţa de vanilie, făina „în ploaie” şi amesteci uşor până se omogenizează. Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară tapetată cu folie specială de copt şi o coci, în cuptorul preîncălzit, circa 15 minute. Scoţi blatul pe un prosop umezit cu apă rece şi îl rulezi cu prosop cu tot.
Pentru crema de vanilie, freci gălbenuşurile cu un praf de sare şi cu zahărul. Adaugi 4-5 linguri de lapte, făina şi freci bine să nu se facă co coloaşe. Adaugi apoi treptat restul de lapte fierbinte şi un tul, amestecând repede. Dai compoziţia în câteva clocote şi o iei de pe foc. Când se răcoreşte, adaugi esenţa de va nilie şi încorporezi delicat albuşurile bătute spumă tare.
Desfaci uşor blatul, îl ungi cu un strat subţire de gem de caise, adaugi crema de vanilie rece, presari fructele tăiate cubuleţe sau felii subţiri, apoi rulezi blatul cu umplutura în in terior. Ungi deasupra cu frişcă, presari fulgi de cocos şi laşi rulada la rece câteva ore înainte de a o servi.