Ruladă de curcan

rulada bun jpeg

Rulada pe care pe care ţi-o propunem este deosebit de savuroasă. O poţi servi ca aperitiv la mesele festive, dar şi ca fel principal, la prânz, însoţită de o salată de crudităţi.

Ingrediente 600 g piept de curcan 200 g şuncă de Praga 2 legături de mărar 3 legături de ceapă verde 4 ouă 50 g unt sare, piper

Preparare

Speli mărarul şi ceapa verde, apoi le toci mărunt. Baţi ouăle împreună cu mărarul şi ceapa verde tocate fin şi, într-o tigaie, în care ai pus puţin unt, coci omleta, asezonată cu sare şi piper.

Filetezi pieptul de curcan, condimentezi cu sare şi piper, apoi, ca să devină fraged, dai la frigider pentru 20 de minute.

După expirarea timpului, scoţi pieptul de curcan filetat, aşezi peste el feliile de şuncă, apoi omleta, rulezi cât mai strâns, prinzi cu scobitori şi pui fileurile astfel umplute într-o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt.

Ungi rulada cu unt, acoperi tava cu folie de aluminiu - ai grijă ca folia să nu atingă carnea! - şi o coci, timp de 45 de minute, în suc propriu. Scoţi folia şi o mai laşi 15 minute. O poţi tăia după ce se răcoreşte.