Ruladă de miel

O altă idee de aperitiv pentru masa de Înviere este această ruladă de miel pregătită cu drag pentru invitaţii tăi.
Ingrediente
1 pulpă miel 50 g bacon 3 ouă 1 lingură muştar 1 lingură suc de roşii 1 morcov 1-2 cepe 2-3 castraveţi muraţi 4-5 frunze busuioc verde, tăiat fin 1 legătură pătrunjel mărunţit 4-5 crenguţe cimbru tocate 1 cub unt 1-2 linguri ulei piper sare
1 legătură ridichi
salată verde
Mod de preparare
Cureţi şi speli pulpa de miel, apoi o dezosezi. Carnea de pe pulpa superioară o tai astfel încât să obţii o felie întreagă şi o usuci. O dai cu sare şi piper. Carnea de pe pulpa inferioară o dai prin maşina de tocat. Adaugi ceapa tocată, morcovul şi baconul cubuleţe, sucul de roşii şi ouăle. Tai castraveţii muraţi, îi storci şi îi încorporezi în compoziţie, amestecând continuu. Încingi uleiul în tigaie, pui cubul de unt, laşi să se topească şi căleşti amestecul de carne tocată, potriveşti gustul de sare şi piper şi presari din verdeţurile tăiate. Laşi câteva minute şi dai la răcorit.
Aşezi felia de carne pe un tocător, întinzi amestecul cu legume, legi rulada obţinută cu sfoară alimentară şi o pui într-o tavă în care ai turnat puţină apă caldă. Dai tava la cuptor aproximativ 1-2 ore, acoperită cu folie. Îndepărtezi folia şi mai ţii rulada la copt încă 15 minute, până se rumeneşte, stropind-o cu sosul din tavă. Serveşti cu salată verde, ridichi şi presărată cu restul de verdeţuri tăiate.