Ruladă de pui cu ciuperci
Această ruladă de pui poate fi un preparat perfect pentru o ocazie festivă, dar şi pentru o masă de weekend, în familie. Umplutura aromată transformă banalul piept de pui într-un preparat savuros!
Ingrediente
2 bucăţi piept de pui, dezosat (500 g)
200 g coacăze roşii, congelate, opţional
2 linguri ulei
coaja de la ½ lămâie bio
zeama de la ½ lămâie bio
½ linguriţă cimbru uscat
2 căţei de usturoi
250 g ciuperci champignon
1 ceapă
sare
piper
Tai bucăţile de piept de pui pe lungime, nu până la margine, le condimentezi cu sare şi piper după gust. Le acoperi cu folie alimentară şi le baţi cu ciocănelul până ajungi la o grosime de 6-7 mm.
Încingi uleiul şi sotezi la foc mic ceapa şi ciupercile tăiate mărunt, coaja şi zeama de lămâie, cimbrul, usturoiul zdrobit, sare şi piper, după gust. După 10 minute, când ciupercile s-au rumenit şi zeama s-a evaporat, adaugi, dacă doreşti, coacăzele decongelate, amesteci şi dai deoparte la răcorit.
Pui umplutură pe fiecare bucată de carne, rulezi şi strângi cu sfoară de bucătărie pentru a nu se desface. Transferi ruladele într-un vas uns cu puţin ulei şi le dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 40-45 de minute, până s-au rumenit, iar carnea s-a gătit. Decorezi preparatul după imaginaţie.
FOTO Shutterstock