Ruladă de pui cu ouă şi castraveciori acri

1 rulada din pui cu oua jpg jpeg

Toată lumea se va întinde la platoul unde este aşezată această ruladă, dornică să guste o felie. O vei prepara cu siguranţă şi la următoarea ocazie festivă.

De ce ai nevoie pentru ruladă

Pentru ruladă

1 piept de pui

sare

piper

1 ceapă, tocată

1 linguriţă boia

ulei

4-5 castraveciori acri

4 ouă fierte tari

garnitură de orez, opţional

cimbru verde sau uscat

Pentru sos

400 ml suc de roşii

200 ml supă de pui

piper

Cum se prepară rulada

Tai uşor pieptul de pui până când obţii o felie mare, o baţi cu ciocanul de şniţele pentru a frăgezi carnea, oondimentezi cu sare şi piper, după gust, şi o dai la frigider 30 de minute. Căleşti ceapa în puţin ulei, până devine sticloasă, apoi presari boiaua şi o iei de pe foc. Când s-a răcit, o întinzi peste pieptul pregătit, aşezi castraveciorii tăiaţi în două, pe lungime, ouăle tăiate jumătăţi şi îl rulezi strâns. Legi rulada cu sfoară de bucătărie şi o aşezi într-o tavă.

Separat, amesteci sucul de roşii cu supa de pui şi adaugi un praf de piper. Torni sosul peste ruladă şi dai tava la cuptorul încălzit, în prealabil. O stropeşti, din când în când, cu sosul din tavă, până se rumeneşte. Dacă vrei, o serveşti alături de o garnitură de orez şi cu cimbru.