Ruladă de raţă

1366983928 3076rulada 20cu 20rata jpeg

Ingrediente rulada de rata: 1 raţă de aproximativ 2,2 kg 600 g carne porc 100 g ficat raţă 1 ceapă 3 căţei usturoi 80 g şuncă 3 albuşuri 3 linguri făină ½ linguriţă chimen măcinat 1 linguriţă chimen piper sare 50 g untură 250 ml vin

Cureţi raţa, o speli bine, tai aripile şi scoţi oasele de la piept şi copane. Tai marginile astfel încât carnea să aibă formă de dreptunghi, o baţi uşor cu ciocănelul de şniţele şi o condimentezi cu sare şi piper. Resturile de carne de la raţă, carnea de porc, ficatul de raţă, ceapa şi usturoiul le toci la maşină. Şunca o tai mărunt şi o amesteci în tocătură. Adaugi albuşurile bătute, făina, chimenul măcinat, sare şi piper şi omogenizezi bine.

Întinzi amestecul pe dreptunghiul de carne, rulezi şi legi bine cu aţă, să nu se desfacă la copt. Condimentezi cu chimen, pui friptura într-o tava unsă cu untură, torni vinul şi coci la foc potrivit circa 80 minute. Din când în când ungi friptura cu sosul din tavă. Când este gata, laşi rulada de rata să se răcească, apoi o tai felii. Aceasta rulada de rata o poţi servi cu murături.

Rulada cu broccoli

Rulada cu broccoli

Rulada cu branza si sunca

Rulada cu branza si sunca

Rulada de curcan

Rulada de curcan