Ruladă din carne de vită şi mazăre

rulada de carne de vita si mazare jpeg

Mazărea este bogată în vitamina C care favorizează bsorbţia fierului conţinut, stimulează sistemul imunitar şi contribuie la sănătatea oaselor. Reţeta noastră de ruladă din carne de vită şi mazăre combină atât proprităţile nutritive ale cărnii de vită cât şi ale mazărei.

Ruladă din carne de vită şi mazăre - Ingrediente

1 kg carne de vită 2 linguri ulei 100 g şuncă 200 g orez fiert 150 g mazăre proaspătă 3 ouă 400 ml supă sare piper

Ruladă din carne de vită şi mazăre - Cum se prepară

Se curăţă carnea de pieliţe, se întinde cu un cuţit ascuţit, se acoperă cu o folie de plastic şi se bate cu ciocanul de şniţele. Se presară cu sare şi piper, după gust. Şunca se taie fâşii şi se prăjeşte puţin în uleiul încins. Se lasă să se răcească, se adaugă orezul fiert, mazărea, ouăle bătute, sare şi piper, după gust, şi se amestecă totul. Se întinde amestecul pe carne, se rulează strâns cu umplutura în interior şi se leagă cu aţă alimentară. Se aşază într-un vas termorezistent, se toarnă supa, se acoperă cu folie alimentară

şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru o oră. După o jumătate de oră se scoate folia şi se lasă să se rumenească puţin. Ruladă din carne de vită şi mazăre se serveşte caldă, tăiată felii.