Ruladă din carne tocată

Legume de sezon sau păstrate din timp în cămară, puţină carne tocată, ierburi aromate, multă fantezie şi iubire pentru cei dragi şi masa e servită!
Ingrediente
1 kg carne tocată (amestec vită cu porc) 2 morcovi fierţi 2 cepe 3 ouă 3 felii pâine înmuiată 100 g miez de nucă 50 g unt 1 lingură ulei 3 căţei de usturoi 1 lingură mix de ierburi aromate (mărar, pătrunjel, cimbru, oregano) 2 linguri pesmet sare piper măcinat Mod de preparare
Amesteci carnea tocată cu sare şi piper, după gust, apoi o laşi 10-15 minute la frigider. Între timp, tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei bine încins până se înmoaie puţin, apoi dai deoparte. Amesteci bine ceapa călită cu carnea tocată, morcovii tăiaţi cubuleţe, ouăle bătute, pâinea înmuiată şi scursă, nuca zdrobită, usturoiul tăiat mărunt, ierburile aromate şi puţin piper măcinat. Tapetezi o tavă cu unt şi pesmet, torni compoziţia de carne, nivelezi, adaugi un pahar de apă, o acoperi cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră.Scoţi folia, apoi laşi rulada în cuptor până se rumeneşte frumos deasupra. O tai felii după ce se răcoreşte şi o serveşti cu diferite garnituri de legume, cu salată sau murături.
sursa foto: Profimedia