Ruladă din piept de porc, reţetă pas cu pas FOTO

Pork roulade with stewed kohlrabi + steps jpeg

Garnitura de gulii va face din această friptură un preparat apetisant, fără risipă de ingrediente şi de energie.

Ingrediente

1 kg piept de porc fără os sare piper ½ linguriţă cimbrişor 1 linguriţă boia de ardei dulce ½ linguriţă boia de ardei iute 2 căţei usturoi 1 l supă de legume 4 cartofi medii 3 gulii 200 ml smântână lichidă 1 lingură unt alte mirodenii, după gust

Preparare

Cureţi carnea de grăsime şi de şorici (dacă are) pentru a obţine o bucată uniformă, apoi o baţi uşor, să se frăgezească.

image

Condimentezi carnea cu sare, piper, usturoi pisat, cimbrişor, boia de ardei (dulce şi iute) şi alte mirodenii, după gust. O rulezi, o legi cu aţă alimentară şi o aşezi într-o tavă adâncă. Torni supa de legume, potriveşti de sare, acoperi tava cu folie de aluminiu şi dai la cuptor, la foc mediu.

image

Cureţi guliile de coajă, le tai în patru şi le dai prin răzătoarea mare. Pui untul într-o tigaie, adaugi guliile şi le căleşti uşor, înainte de a turna smântâna lichidă peste ele. Laşi sosul să scadă, pui sare şi piper, după gust, ţii 10 minute să se combine aromele şi iei de pe foc.

image

Când rulada începe să se înmoaie, dai folia deoparte şi adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi felii groase. Dai focul mic şi, din când în când, mai iei cu o lingură din sos şi torni peste carne şi cartofi. Laşi la cuptor până ce carnea şi cartofii sunt făcuţi şi capătă o culoare frumoasă, arămie. Serveşti rulada cu garnitură de gulii şi de cartofi.

image