Ruladă din piept de porc, reţetă pas cu pas FOTO
![Pork roulade with stewed kohlrabi + steps jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-7/7bfabd0b-6d00-4b6f-a71f-8aea511556da/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D700%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Garnitura de gulii va face din această friptură un preparat apetisant, fără risipă de ingrediente şi de energie.
Ingrediente
1 kg piept de porc fără os sare piper ½ linguriţă cimbrişor 1 linguriţă boia de ardei dulce ½ linguriţă boia de ardei iute 2 căţei usturoi 1 l supă de legume 4 cartofi medii 3 gulii 200 ml smântână lichidă 1 lingură unt alte mirodenii, după gust
Preparare
Cureţi carnea de grăsime şi de şorici (dacă are) pentru a obţine o bucată uniformă, apoi o baţi uşor, să se frăgezească.
![image](http://i0.1616.ro/media/501/2841/34866/18423951/2/pas1.jpg?width=900)
Condimentezi carnea cu sare, piper, usturoi pisat, cimbrişor, boia de ardei (dulce şi iute) şi alte mirodenii, după gust. O rulezi, o legi cu aţă alimentară şi o aşezi într-o tavă adâncă. Torni supa de legume, potriveşti de sare, acoperi tava cu folie de aluminiu şi dai la cuptor, la foc mediu.
![image](http://i0.1616.ro/media/501/2841/34866/18423951/3/pas2.jpg?width=900)
Cureţi guliile de coajă, le tai în patru şi le dai prin răzătoarea mare. Pui untul într-o tigaie, adaugi guliile şi le căleşti uşor, înainte de a turna smântâna lichidă peste ele. Laşi sosul să scadă, pui sare şi piper, după gust, ţii 10 minute să se combine aromele şi iei de pe foc.
![image](http://i0.1616.ro/media/501/2841/34866/18423951/4/pas3.jpg?width=900)
Când rulada începe să se înmoaie, dai folia deoparte şi adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi felii groase. Dai focul mic şi, din când în când, mai iei cu o lingură din sos şi torni peste carne şi cartofi. Laşi la cuptor până ce carnea şi cartofii sunt făcuţi şi capătă o culoare frumoasă, arămie. Serveşti rulada cu garnitură de gulii şi de cartofi.
![image](http://i0.1616.ro/media/501/2841/34866/18423951/5/pas4.jpg?width=900)