Ruladă din turtă dulce, de post

rulada din turta dulce jpeg

Chiar şi în Postul Paştelui îţi poţi răsfăţa familia cu prăjituri delicioase. Alege o ruladă apetisantă din turtă dulce şi vei vedea cât este de gustoasă!

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină 250 g zahăr pudră apă 6 linguri miere 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 2 linguri zeamă de lămâie 1 linguriţă scorţişoară 1 praf cuişoare

Pentru umplutură

50 g nuci

gem de prune

zahăr pudră, pentru decor

Preparare

Stingi bicarbonatul cu zeama de lămâie şi-l pui peste zahărul pudră. Încorporezi făina amestecată cu scorţişoara şi cuişoarele. Adaugi mierea, torni apă călduţă şi frămânţi până când obţii un aluat omogen, care nu se mai ţine de mâini.

Întinzi o foaie nu foarte subţire din el, o ungi cu gem de prune şi rulezi. Aşezi rulada într-o tavă tapetată şi presari peste ea nucile sfărâmate. Dai rulada la cuptor până când se rumeneşte uşor. După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr.

Foto: Profimedia