Ruladă din turtă dulce, de post

Chiar şi în Postul Paştelui îţi poţi răsfăţa familia cu prăjituri delicioase. Alege o ruladă apetisantă din turtă dulce şi vei vedea cât este de gustoasă!
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină 250 g zahăr pudră apă 6 linguri miere 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 2 linguri zeamă de lămâie 1 linguriţă scorţişoară 1 praf cuişoare
Pentru umplutură
50 g nuci
gem de prune
zahăr pudră, pentru decor
Preparare
Stingi bicarbonatul cu zeama de lămâie şi-l pui peste zahărul pudră. Încorporezi făina amestecată cu scorţişoara şi cuişoarele. Adaugi mierea, torni apă călduţă şi frămânţi până când obţii un aluat omogen, care nu se mai ţine de mâini.
Întinzi o foaie nu foarte subţire din el, o ungi cu gem de prune şi rulezi. Aşezi rulada într-o tavă tapetată şi presari peste ea nucile sfărâmate. Dai rulada la cuptor până când se rumeneşte uşor. După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr.
Foto: Profimedia