Rulouri cu somon

rulouri cu somon (2) jpeg

Nu ai nevoie decât de o foaie de foi de plăcintă, verdeaţă şi câteva felii de somon afumat pentru a obţine rulouri cu somon.

De ce ai nevoie pentru rulouri cu somon

› 200 g somon afumat › foi de plăcintă › 50 g unt › 200 g brânză de vaci cremoasă › 1 legătură mărar verde › 1 legătură ceapă verde › 1 lingură capere murate › sare › piper › ulei pentru prăjit

Cum se prepară rulouri cu somon

Tai şuviţe somonul, şi ceapa, rondele subţiri. Toci mărarul foarte fin şi clăteşti cu apă rece caperele murate, apoi le scurgi bine. Freci untul cu brânza de vaci.

Tai foile de plăcintă în pătrate cu latura de circa 15/15 cm, le ungi cu brânză de vaci frecată cu unt, adaugi fâşii de somon, rondele de ceapă, câteva capere tocate, presari mărar tocat, sare şi piper, după gust.

Împachetezi umplutura în foaia de plăcintă sub formă de rulou şi le prăjeşti în ulei bine încins până se rumenesc frumos deasupra. Le scoţi pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime şi le serveşti calde.